bron foto www.stedelijk.nl door John Lewis Marshall
March 15, 2016 Blog No Comments

SmaakWijzer voor ‘mooi of lelijk

Een echtpaar staart naar een schilderij van een schaaltje met verrot fruit. Hij; ‘..kijk die druiven zijn mooi‘. Zij; ‘Schat, dat zijn verschrompelde appeltjes’.

‘Mooi & lelijk’
als aanduiding van smaak, als elkaars tegenpool of als oppervlakkige zienswijze; Ik erger me eraan. Ik pleit voor een ‘mooi’ waarbij het voortvloeit uit een veelvoud. A lot of what is most beautiful about the world arises from struggle, zegt Malcolm Gladwell. 

Wij maken de wereld mooier, groter en rijker.
Met liefde voor het ontwerpen zelf. Als alternatief tegen het imiteren of nadoen van iets dat al bestaat. Ik zet me af tegen de eenheidsworst die meestal voortvloeit uit een gebrek aan visie. Mooi is wat het beste past. Mooi is iets dat het beste is in een gegeven situatie en daardoor schittert. Mooier maken is in die hoedanigheid geen holle frase. Het is een missie.

AudienceArtOntward

De SmaakWijzer©
Om het taboe rondom mooi en lelijk te beslechten en om mensen een houvast te bieden in hun eigen vooroordelen rondom mooi of lelijk, ontwikkelde buro ONTWARD de SmaakWijzer©.
We gebruiken De Smaakwijzer© inmiddels in een veel breder perspectief maar oorspronkelijk was het een middel om mensen beter te laten kijken. Om te verdiepen. >>

Wil je meer informatie over de SmaakWijzer©? Bel voor info of een demo –  of mail info@ontward.com.

bron foto: www.stedelijk.nl  door John Lewis Marshall

 

Related Posts