bron foto www.stedelijk.nl door John Lewis Marshall
maart 15, 2016 Blog Geen reacties

De SmaakWijzer als instrument; over ‘mooi en lelijk

Een situatie in het Rijksmuseum; een echtpaar staart naar een schilderij van een schaaltje met verrot fruit. Hij; ‘..kijk die druiven zijn mooi‘. Zij; ‘Schat, dat zijn verschrompelde appeltjes’.

‘Mooi & lelijk’; ze bieden zelden iets goeds.
Mooi en lelijk als aanduiding van smaak, als elkaars tegenpool of als oppervlakkige zienswijze; Ik erger me eraan. Ik pleit voor een ‘mooi’ waarbij het voortvloeit uit een veelvoud aan elementen. A lot of what is most beautiful about the world arises from struggle, zegt Malcolm Gladwell. 

Wij maken de wereld mooier, groter en rijker.
Bij buro ONTWARD houdt dat in dat we ontwerpen met passie en met geduld. Met liefde voor het ontwerpen zelf. Als alternatief tegen het imiteren of nadoen van iets dat al bestaat. We zetten ons af tegen de eenheidsworst die meestal voortvloeit uit een gebrek aan visie. Mooi is wat het beste past. Mooi is iets dat het beste is in een gegeven situatie en daardoor schittert. Mooier maken is in die hoedanigheid geen holle frase. Het is een missie.

AudienceArtOntward

De SmaakWijzer©
Om het taboe rondom mooi en lelijk te beslechten en om mensen een houvast te bieden in hun eigen vooroordelen rondom mooi of lelijk, ontwikkelde buro ONTWARD de SmaakWijzer©.
We gebruiken De Smaakwijzer© inmiddels in een veel breder perspectief maar oorspronkelijk was het een middel om mensen beter te laten kijken. Om te verdiepen. >> Wordt vervolgd.

Wil je meer informatie over de SmaakWijzer©? Bel voor info of een demo met 020-3311436 of mail info@ontward.com.

bron foto: www.stedelijk.nl  door John Lewis Marshall

 

Related Posts